Stuebelysning

Riktig lys til stua

Ulike lysstemninger er nøkkelen

En stue har ofte flere funksjoner. Vi liker at den er koselig, vi tar imot gjester der, leker med barna og bruker den samtidig som spisestue – ofte i direkte tilknytning til en åpen kjøkkenløsning. Det er mange behov som må kombineres. Et vakkert interiør er ikke nok.

Riktig lys til riktig bruk. Et rom med så mange funksjoner trenger variert belysning. En kombinasjon av taklamper, vegglamper og stålamper i tillegg til fleksible LED-strips anbefales. Du bør samtidig kombinere stemningsskapende belysning og funksjonell belysning.

Det gjelder å finne riktig lyskombinasjon!

Det gjelder å finne riktig lyskombinasjon!

Kombiner forskjellige lysstemninger

Bland indirekte bakgrunnsbelysning med opplyste detaljer og opplysning av større områder med takbelysning. På den måten kan du alltid justere lysstemningen etter behov.

Effektive taklamper er et godt valg hvis du ønsker å lyse opp hele stua. Det ideelle valget vil være en LED-pære tilsvarende 100/75 watt, med 4000 kelvin. Ideelt til rengjøring og andre praktiske oppgaver. Individuelle gulvlamper eller bordlamper som plasseres for eksempel ved siden av sofaen, en hylle eller et skap, skaper stemningsfulle øyer av lys. Disse bør ha varmt hvitt lys med middels lysstyrke. Den ideelle pæren til et slikt formål vil være en LED-pære tilsvarende 40 til 60 watt, med 2700 kelvin.

Stilige vegglamper er også med på å skape ønsket stemning i stua. De nye RETROFIT LED-pærene fra OSRAM passer perfekt til dette, for eksempel i kombinasjon med gjennomsiktige lampeskjermer eller lamper uten skjerm. Designpærene egner seg også spesielt godt til bruk i lysekroner. Små, dekorative lamper eller lyspunkter i hyller eller skap bidrar også til å lyse opp interiøret i stua og skaper ytterligere koselige øyer av lys.

Downlights: effektbelysning og lysdesign

Innebygde lyspunkter

Glem ikke individuelle lyspunkter når du velger lyskilder. Disse er perfekte til å lyse opp mørke hjørner, vegger og interiør du vil fremheve spesielt – profesjonell lysdesign i hjemmet. Her er downlights den beste løsningen. Hvis du allerede har innebygde downlights i stua, kan du uten problemer gjøre om disse lyspunktene til LED. OSRAM tilbyr et stort utvalg LED-reflektorpærer med forskjellig watt og fargetemperatur. Tips: Reflektorpærer som kan dimmes, gir større fleksibilitet til å variere lysfokuset.

Innebygde lyspunkter

Siste trend innen belysning: Indirekte lys

Siste trend innen belysning: Indirekte lys

Mykt lys med Deco Flex LED-strips

Indirekte lys er en ny belysningstrend. Dette gir et «mykere» lys fordi man ikke ser direkte på lyskilden. Trenden kommer fra restaurant- og underholdningsbransjen, hvor man i mange år har benyttet indirekte lys til å skape en stemningsfull effekt. I hjemmet betyr dette enten et behagelig bakgrunnslys til kos eller TV-titting – LIGHTIFY-versjonen har dessuten alle RGB-fargene.

Du kan bruke forskjellige LED-lyskilder til å skape indirekte lys, men det er spesielt én som kommer til å gi deg bakoversveis – Deco Flex LED-strips. Med de fleksible LED-stripsene kan du være så kreativ du vil. Stripsene passer perfekt nesten over alt og kan integreres i møblementet eller plasseres diskré i et hjørne, nesten som pynt. De fleksible stripsene kan dessuten flyttes så ofte du vil.