Hva er «in»: De ni siste nyhetene innen LED-trender

LED er den mest moderne lyskilden, og den har flere fordeler. Finn ut hva som inspirerer deg.

Hvor mange LED-trender trengs det for å skifte en lyspære? I dag bytter stadig flere til LED-pærer både for å spare energi og for å benytte seg av de kreative mulighetene disse pærene gir. Vi ser på de siste innovasjonene som revolusjonerer hjem- og hagebelysningen – kanskje noen av dem passer for deg!

Lys via app på smarttelefonen

Trend 1: Det finnes en app for det!

Vårt kjærlighetsforhold til smarttelefonen ser ikke ut til å ha noen ende. Etter hvert som det blir mulig å koordinere stadig flere områder i livet via denne enheten, forlater vi sjelden huset uten å ha den med. Og nå kan du også styre lyset med den. Alt du trenger er den relevante appen, en trådløs forbindelse / internettsky, et kontrollsenter (som LEDVANCE Gateway) og smarte LED-produkter. Da kan du justere belysningen i huset ditt når som helst og fra hvor som helst. Tips: Det er best å sjekke at ingen er hjemme før du begynner å leke med lyset!

Trend 2: Lag tilpassede belysningsprogrammer for hele huset

Det er nå mulig å lage forhåndsprogrammerte lysprogrammer for hele huset og hagen. Du kan for eksempel lage en «feriemodus» hvor lysene går av og på i tilfeldig rekkefølge slik at det ser ut som om du er hjemme, eller «festmodus» som setter stemningen for kvelden. Du trenger aldri mer å «huske å gjøre noe» med lysene.

Tilpasset belysning

RGB-fargebelysning

Trend 3: Frisk opp hjemmet med farger

Nå trenger du ikke å sette i gang med et maleprosjekt for å gi veggene litt farge. LED-pærene kan lages slik at de avgir lys i nesten alle regnbuens farger. Dette har blitt et populært innslag i både hjem og hager. Blå mandag? Rød tirsdag?

Trend 4: Lys opp små områder

Hvorfor ikke lyse opp hyllene med LED-pærer? Med LED, teip og tau kan du lyse opp hver krik og krok i hjem og hage: fra klesskap og skuffer til parasoller og trapper. Stripsene er små, fleksible og justerbare og kan ofte kuttes til riktig lengde og festes med selvklebende teip. Kanskje det er på tide å kaste lys over hva som oppholder seg helt bakerst i kjøkkenskapet?

LED-lysstrips

Biologisk lys

Trend 5: Sunne lysalternativer

Ordet lys assosieres ofte med helse, men brukes som regel som adjektiv og ikke substantiv. Enda lys i seg selv spiller en veldig viktig rolle. LED-teknologi benyttes i stadig større grad i produkter som er basert på forskning gjort på mennesker, og som har til formål å øke konsentrasjonen og forbedre søvnmønsteret. Synes du det er tungt å stå opp om morgenen? Lys som etterligner soloppgangen får deg til å våkne på en mer naturlig måte.

Trend 6: Kast deg på retrobølgen

I en verden som stadig blir mer virtuell, lengter vi etter nostalgi, tidløs design, ting som føles ekte. Samtidig ønsker vi effektivitet og funksjonalitet. Det legges mye arbeid i å kopiere gammel design i moderne, digitale produkter. LED Edison-pærene en super måte å gi hjemmet et energieffektivt retroinnslag på. Med disse pærene får du det beste fra begge verdener.

Retro LED-lys

Utendørs LED-belysning

Trend 7: Forleng sommeren med utendørsbelysning

Vi kjenner alle den skuffede følelsen av at kveldene begynner å bli kortere. Heldigvis er ikke lys lenger noe hinder – så lenge du takler temperaturen. Siden LED-pærene er svært robuste og har lang levetid, trenger de lite vedlikehold og vi kan sitte ute lenger.

Trend 8: Jeg har lys(t) til å bli kjent med deg

De vet hva du liker og hva du bruker lys til. Smarte LED-produkter er en lysende innovasjon. Produktene «lærer» seg faktisk hvordan de brukes og justerer atferden for å glede brukerne. Er det noen i huset som alltid lar lyset stå på? Det er ikke lenger noe problem! Med intelligente lyskontrollsystemer slås lysene av automatisk når ingen befinner seg i rommet.

Smarte LED-pærer

Energisparing med LED

Trend 9: De gode nyhetene er at disse trendene ikke svir i lommeboka ...

LED-pærene er med på å redusere energiforbruket og vedlikeholdskostnadene. De har lengre levetid enn andre pærer og har dessuten blitt billigere. Siste mote trenger tydeligvis ikke alltid å være det dyreste alternativet!