Building KnowLEDge: Hvor mye penger kan jeg spare på å bruke OSRAM LED-pærer?

Video: Sparetips

LED-pærer bruker mye mindre energi enn konvensjonelle pærer og varer mye lengre. Men hvor mye kan jeg faktisk spare på å velge moderne og effektive pærer?

Spar rundt 140 kroner per år med én pære.

Selve innkjøpsprisen spares inn i løpet av noen få måneder.

LED-pærer er fremdeles dyrere enn de gamle glødepærene og halogenpærene. Men etter bare noen måneder har du spart inn prisen på en moderne LED-pære. Årsaken: LED-pærer er mye mer energieffektive enn konvensjonelle pærer. Særlig når du trenger lys ofte og i lange perioder, eller om vinteren, tjener du fort inn prisforskjellen.

Ikke noe mirakel: En tradisjonell pære på 100 watt erstattes med en LED-pære på 13 watt, mens en tradisjonell pære på 75 watt erstattes med en LED-pære på 9 watt. Innsparingspotensialet er betydelig. I tillegg varer LED-pærer av høy kvalitet mye lenger enn konvensjonelle pærer. Det er derfor unødvendig med regelmessige innkjøp av nye pærer.

Spennende eksempler på moderne LED-belysning

LED-pærer med ekstra stort innsparingspotensial

LED SUPERSTAR CLASSIC A 60

LED-pære med tradisjonell fasong – 9 watt

Den matte LED-pæren SUPERSTAR CLASSIC A 60 med varmt hvitt lys har ingen oppvarmingstid, har et strømforbruk på kun 9 watt og kan dimmes. Pæren erstatter alle tradisjonelle 60 wattspærer.

LED Superstar Classic A 60 9 W Warm White E27 matt

LED Star PAR16 35 2,6 W Warm White GU10

LED STAR PAR 16 35

LED-reflektorpære – 2,6 watt

Den stilige LED-reflektorpæren STAR PAR 16 35 overbeviser med sitt varme hvite lys og sin høye energieffektivitet. Pæren erstatter konvensjonelle 35 watts halogenpærer med GU-sokkel.